Blogglistenhits

Sunday 20 October 2013

Safari og bensintom

Som jeg nevnte i det forrige innlegget skulle jeg skrive litt om Safarien vi hadde vært på. Mange bilder ble knipset, og mye rart fikk vi se. 

Tøffing det her!

Tolaasen startet dagen med å smøre en god og sammensatt nistepakke. Vi hadde med oss baguetter med ulikt pålegg, kjeks, vann, juice og frukt. Et godt alternativ til typisk dårlig park-mat og et godt sparetiltak ( vi er da sunnmøringer, tross alt...)
Kjølebag. Et MUST i varmen! 

Vi satte oss i bilen på let etter CV- 785 og etter litt frem og tilbake, opp og ned, høyresving og venstresving så var vi på rett vei. Litt bomkjøring må man regne med her i Spania. Faktisk er det et godt råd å legge inn en halvtime ekstra samme hvor man skal, da man har tid til å bomkjøre OG parkere. Eller parkere er det ikke så nøye med faktisk, for alle spanjolene parkerer akkurat der hvor de bestemmer seg for å stoppe. Så hvis det er midt i gaten, så parkerer de midt i gaten, ferdig snakket. Men det er et annet kapittel.

Vi kom høyere og høyere opp, og fikk dotter i ørene og muligens høydesyke. En times kjøring i fjellene oppover. Vi kan si mye rart om Norge og våre veier... Men vi har som oftest vinteren å tenke på så da blir det ikke veier med 95% helling. Men vinter og glatte veier slipper de å tenke på her, så derfor er også en del av bakkene så bratte at du er redd for at bilen skal miste fotfeste (dekkfeste? tyngdekraft?....?) Minuset med litt dårlig planlegging, og ikke vite hvor langt vi skulle er bensinmåleren. Den nåla ramlet fort nedover...
Fantastisk utsikt. Fjelltur UTEN slit og fjellsko!

 

Når det flatet ut på toppen der, så fikk vi endelig se inngangen til Safari Aitana. Og det beste av alt, det var stort sett bare vi som hadde tenkt oss på tur, så der var nesten ingen andre. Kom til noen etterhvert, men tilsammen var der kanskje bare max 10 biler. Fikk informasjon av dama i resepsjonen der om hvordan vi skulle forholde oss til å kjøre rundt i parken. Ja, det har jeg glemt å si; dette er en park hvor man kan kjøre rundt og hilse på alle dyrene.

Siden vi var ute i god tid fikk vi anledningen til å møte dyrene som bor i bur inne i parken først.
Vurderte å ta med meg denne hjem, helt til jeg kom på at her er nok stuegriser...


Sjekk så skjønn da!!!

Her var også doble disser, og det ble selvfølgelig en intern konkurranse oss i mellom på hvem som disset fortest.


Kl 15 var det tid for mating av dyrene i dyreparken. Vi slang oss på som bil nummer 2 etter dyrepasseren.


Han var flink og forklarte litt om de ulike dyrene, og gav oss beskjed om når vi kunne gå ut av bilene og hilse på dyrene. Siden det var mat-tid så var alle dyrene på pletten med engang og de fleste flokket seg rundt oss, noen raskere enn andre.


Sjekk de horna da!!!

Vi fikk holde et strutseegg. Det var overraskende stort og tungt.

Syns personlig de her er skikkelig kule!



Han kompisen her fulgte oss som en guide gjennom nesten hele parken.
Noen høydepunkter på turen fikk vi også. Både jeg og resten av familien klukk synes det var stas med flodhestene. De fikk vi mate selv..Og det var rett og slett artig å se hvordan de gapte for å få tak i godsakene. De ble matet med diverse frukt og grønnsaker.
Steikje kor stor dei e!!!

Sjekk gapet da! Alle fikk kaste mat i munnen på han. 
Det ble også mulig å gå tett innpå elefantene som var der. Den ene var litt sær og likte dårlig barn fikk vi vite, men vi fikk ta på de og knipse bilde foran likevel. Der stod en egen mann og passet på de.


Litt skrekkblandet fryd.

Etter runden i parken med dyra som gikk fritt var det tid for å besøke tigrene. Utrolig fasinerende og se slike villdyr på nært hold. Vi fikk imidlertid beskejd om å holde vinduer lukket, og være i konstant fart. Det var ikke lov å stoppe opp.
Sulten tiger. Gulp.
Som tidligere nevnt ramlet bensinmåleren betraktelig på vei oppover fjellsiden, så vi var rimelig spent på om vi ville klare å komme oss gjennom i live..... Som dere skjønner så gikk det bra.

Løvene fikk vi også se på nært hold. Dyrepasseren telte opp alle som satt i hver bil, og korset seg, og viste at han håpte vi var like mange på vei ut.... Moroklumpen.


Samme prinsippet i denne parken, vi måtte være i konstant fart, og ikke ha åpne vindu. Helt greit for meg. Vi kom oss helskinnet gjennom denne parken også. Takk og lov.
Selve matingen og safarien rundt i parken med bil varte opp i mot 2 timer, så vi følte virkelig vi fikk valuta for pengene. For oss 4 betalte vi 61 euro, og da fikk vi 10% rabatt, siden vi hadde funnet en rabattkupong på nettet.
Etter safarien gikk vi tilbake til den lille parken for å se på dyrene i bur. Her hadde ene dyrepasseren sluppet løs en liten tigerunge som gikk fritt sammen med oss.

Se så nusselig!!! Men sjekk labbene!!
Det var ikke fritt for at både mor, far og 2 barn hadde lyst å klappe, og ta den med hjem. Fornuften seiret, heldigvis, hvis ikke hadde vi nok blitt tigermat i løpet av kort tid....

Å kjøre hjem med null bensin på tanken var kanskje det mest spennende på hele dagen. Vi TRILLET ned en time fra fjellet, og håpte på å finne en bensinstasjon så fort som overhode mulig. Det gjorde vi ikke. Klarte selvfølgelig å forville oss inn i Villajoyosa, og ble mer og mer bekymret. Å ha så lite bensin og ikke finne bensinstasjon er faktisk nesten verre enn å være skikkelig tissetrengt og ikke få lette på trykket! Vi stoppet i en trang gate og spurte et par gamliser på fin spanglish; "Gasolina stasjon??"Vi fikk en god og grundig veibeskrivelse. På spansk. Skjønte ikke ett ord. Men vi nikket pent og takket for hjelpen. Heldigvis, så klarte vi å snuse oss frem, og lykken over å AKKURAT klare å trille inn på en bensinstasjon er nesten ubeskrivelig.

Men for en super dag! Bor du i området, eller har tenkt deg på feire hit; ta turen innom Safaria Aitana. Hvis du googler de, kommer det opp informasjon om åpningstider, priser o.l.



GOD TUR! 



No comments:

Post a Comment